Jobb agyféltekés rajzolás

2013.11.26

A jobb agyféltekés rajzolás alternatívájaként egy másik módszert ajánlok fel. Nem szépítem, ez lassabb mint az a bizonyos divatos megoldás. Viszont a jobb agyféltekés módszerben épp a lényeg veszik el! Hiányzik belőle a ...

Hiányzik belőle a mögöttes tartalom és az érzelmi megnyilvánulás, az, ami egy képet egyedivé, megismételhetetlenné, művészivé tesz. A jobb agyféltekés rajzolásnál csak másolni tanul meg az ember.

A technika másik olcsósága, hogy a tónusozást (árnyékolás) csak a ceruza eldörzsölésével érik el. Ez gagyi, és szakmai szemmel helytelen. Ugyanis a ceruzarajz technikájában tilos elkenni kézzel, papírral, bármivel. Az ilyen módszerre ott van például a szén, a pasztel és a kréták. Ceruza esetén vonalhálók segítségével kell elérni a tónusértékeket. Ha villogni akarsz a szomszédasszony előtt, maszatolj nyugodtan, de ha többre vágysz, tónusolj!

Én a látványon túl egy egyéni, egyedi (csak ránk jellemző) látásmódot, érzelmi többlettel megfűszerezett kifejezésmódot,technikai tudást kínálok.

Szóval ha szeretnél IGAZÁN megtanulni rajzolni, úgy, hogy beleviheted saját érzéseidet és megalkothatod képeid saját kompozícióját, és a hozzáértő, szakmai szemeket is le akarod nyűgözni, akkor jelentkezz nálam!